Placinta cu carne

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 15888 vizualizari

 

O reteta dupa Jamie Oliver...

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr carne tocata in amestec(eu am folosit oaie si porc, reteta lui Jamie era cu miel si vita)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 rosii
  • 4 felii bacon
  • 1 lagatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pasta de gogosari
  • ardei iute sau pasta de ardei iute am folosit eu(dupa gust)
  • 1 ou
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr telemea sau cas
  • 2 linguri smantana
  • 1 pachet aluat foietaj
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Aluatul se lasa la dezghetat. Carnea (eu am avut-o pregatita), se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Ceapa alba curatata si tocata marunt se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa verde tocata rondele, se mai lasa 2-3 minute la calit, se adauga ardeiul kapia taiat feliute si baconul. Se lasa sa se caleasca toate 2-3 minte. Se adauga carnea tocata cat mai desfacuta si se amesteca cu lingura de lemn pana carnea se desface si nu sta adunata. Dupa ce zeama lasata a scazut, am turnat compozitia intr-un castron(nu aveam loc sa amestec si celelalte ingrediente), am adaugat rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, patrunjelul tocat fin si restul de condimente dupa gust. Intr-un vas de iena uns cu unt am pus aluatul foietaj, cu marginile peste peretii vasului, am adugat umplutura si am adunat marginile. Surplusul l-am taiat cu o foarfeca de bucatarie, iar in mijloc am lasat un spatiu, nu am acoperit de tot placinta cu aluat, iar aluatul l-am uns cu putin galbenus de ou.  Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Restul de ou ramas l-am amestecat cu casul si cascavalul dat pe razatoare, smantana si seminte de chimen. Am pus umplutura de branza in gaura din mijloc, am presarat deasupra seminte de chimen si am mai lasa placinta 5-10 minute la cuptor. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Lasati placinta sa se raceasca si doar cand este calduta o scoateti si o puneti pe platoul de servire

2

serviti cu o salata de rucola sau salata verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne