Placinta cu cartofi

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2010 | 8027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (800 g)
  • 8 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi:

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cand sunt aproape fierti se scurge apa, se curata si se taie felii.

Ceapa si ardeiul se taie marunt si se amesteca cu cartofii.

Se bat ouale si se amesteca cu smantana. Se adauga peste cartofi, pastrand 2 linguri pentru a unge placinta deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.

Se unge o tava cu putin ulei de masline..

Aluatul se imparte in doua. Se intide o parte si se pune in tava. Se adauga cartofii cu smantana si se niveleaza.

Se pune cealalta foaie deasupra si se unge cu smantana ramasa. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor pana se rumeneste.

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:14

si eu repede la o portie de placinta

Sylvia 1

06.10.2010, 14:58

Minunat arata am si slavat-o

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:55

ce super arata! buna ideea!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor