Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos

de anca_rm in Somon, 1 Iul 2015 | 3735 vizualizari

 

O placinta de care m-am indragostit si o sa o repet de cate ori voi avea timp si pofta de peste . Este o masa savuroasa perfecta pentru o zi in families au pentru o masa cu prietenii, singura conditie este sa le placa fructele de mare si pestele.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr file somon
  • 200 gr fructe de mare amestec
  • 1 cutie lapte de cocos (200 ml)
  • 1 ardei gras alb sau rosu
  • 1 rosie
  • 2 bucati ceapa verde sau una veche
  • 1 lingura pudra de curcuma
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 0.5 kg cartofi
  • 150 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos:

Eu am folosit file de peste si fructe de mare congelate , deci prima data le-am decongelat si le-am pus intr-un strecurator sa se scurga apa de pe ele .

Cartofii i-am curatat si i-am taiat in sferturi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare . Trebuie sa fiarba si sa se inmoaie pentru ca vom face piure din ei.

Curatam ceapa si o taiem rondele , rosia o taiem cubulete si ardeiul la fel. Se poate adauga ardei iute cred ca ar fi foarte buna putin picanta.

Intr-o tigaie pe foc mic punem la incins uleiul si adaugam legumele sa se inmoaie putin , le lasam cam 3 minute . Adaugam peste ele pudra de curcuma , pentru culoare,  laptele de cocos , sare , piper si lasam sa fiarba cam 15 minute. Oprim focul si lasam sa se racoreasca .

Intre timp scurgem cartofii fierti si ii zdrobim pentru a face piureul. Adaugam in ei laptele fierbinte si putina sare, zdrobim in continuare pana cand avem un piure fin .

Acum luam sosul format din legume si lapte de cocos si punem in el fructele de mare , si fileul de somon taiat cubulete . Peste ele punem cu posul sau cu lingura piureul de cartofi  .

Dam la cuptorul incins pana cand se rumeneste deasupra , depinde de cuptor dar 20 minute ar trebui sa fie suficiente.

Serviti calda . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de lamaie si capere