Placinta cu spanac si branza

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2013 | 22555 vizualizari

 

Am facut o placinta dementiala cu spanac proaspat si branza proaspata de la Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cutie branza proaspata
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • parmezan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Am spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute. 

Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si spanacul scurs si am amestecat. 

Am adaugat branza, un ou intreg si albusul de la al doilea ou (galbenusul l-am pastrat pentru uns). Am amestecat pana s-au incorporat bine toate ingredientele.

La final am condimentat cu sare si am presarat parmezan.

Pentru placinta am folosit aluat Bella congelat, doua foi intr-un pachet. Pe una din ele am pus compozitia, iar din cealalta am taiat fasii pe care le-am asezat deasupra compozitiei, formand un gratar.

Galbenusul ramas l-am batut cu putin lapte si l-am turnat peste placinta. Am presarat inca putin parmezan deasupra si am dat placinta la cuptor, la foc potrivit, cam 35-40 minute.

Placinta s-a rumenit usor si a capatat un aspect foarte frumos. Dupa ce s-a racit am taiat-o si am asezat-o pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Barcute umplute cu Ceva fin Crema de branza cu verdeturi