Placinta cu sprot ( peste mic )

de pity19 in Peste, 7 Mai 2014 | 2743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr faina
  • apa calda
  • 25 gr drojdie
  • un ou pentru uns
  • peste sprot ( o mana, doua )
  • praf de usturoi
  • oregano
  • cascaval afumat
  • condimente pentru peste
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu sprot ( peste mic ):

Aluatul : Punem faina intr-un bol , sarea , zaharul si drojdia dizolvata in 5 linguri apa calda ; Amestecam bine cu o lingura de lemn, completam cu apa , faina si lasam la loc cald timp de 40-50 minute!Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic dar nelipicios.

Spalam pestele , curatam de intestine , taiem capurile , clatim , condimentam cu oregano , usturoi si condimente pentru peste!

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , taiem in lung file doar pana la jumatatea aluatului , ungem jumatatea pe care nu am taiat'o cu ou , punem pestele condimentat ,cascaval razuit , invelim cu partea taiata file , impaturim bine , punem in tava tapetata cu hartie de copt , ungem cu ou , razuim cascaval si dam la cuptor aprox 30 de minute la foc mediu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu sprot ( peste mic )" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie cu salvie la gratar