Placinta de iaurt

de Ina in Prajituri, 17 Apr 2010 | 14790 vizualizari

 

Este excelenta rece, cand devine insiropata, dar niciodata nu ma pot abtine sa nu pap si calda :D

 

INGREDIENTE

  • 1kg. iaurt  gras ( mai cremos, nu subtire )
  • 10 oua
  • 300gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150-200g stafide
  • jumatate cubulet de drojdie (sau un plic de drojdie praf)
  • 2-3  linguri ulei
  • faina,( cat cuprinde coca )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de iaurt:

COMPOZITIA DE UMPLUTURA 

8 oua se bat cu 300 g. zahar se adauga iaurtul ( din care oprim 2 linguri) , stafidele si zaharul vanilinat.

COCA   

     Intr-o cana de 250 ml. se pun :  drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare, se freaca si se pune apa calduta (nu plina, ci sa ramana goala cam de un deget).  In vasul in care se framanta se toarna compozitia cu drojdie, se pun 2-3 linguri de ulei, 3 lingurite cu zahar  si faina cat cuprinde si se framanta. Nu se lasa la crescut.  Coca  obtinuta  se imparte in 4 bucati, obtinandu-se 4 foi.

     Se unge tava  cu unt sau margarina. Se intinde o foaie ( la prima foaie marginile sa iasa din tava, pentru a impiedica iaurtul sa se lipesca de tava ) peste care turnam din compozitie, apoi iar foaie, iar compozitie…..si ultima foaie.acum putem impaturi si marginile primei foi.peste ultima foaie nu se pune compozitie.  Se pun cubulete mici de unt.

      Din iaurt mai pastram 2 linguri si-l amestecam cu 2 oua. Punem tava la cuptor, iar cand s-a rumenit  putin,  turnam cele 2 oua pe toata suprafata.Dupa ce o scoatem de la cuptor  punem zahar pudra si lasam sa se raceasca.

            Este excelenta rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Alexandra Elena 1

27.09.2013, 21:23

imi lasa gura apa

babi5 1

27.09.2013, 21:50

CVred ca este o minunatie facem trecem la favorite

Teo 1

28.09.2013, 21:30

sunt convinsa da gustul placut! pai din 10 oua...trebuie sa iasa ceva bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)