Placinte

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2012 | 7539 vizualizari

 

De multa vreme vroiam sa postez reteta aceasta de placinte. Reteta o am de la mama si nu am cuvinte sa descriu cat sunt de bune. De ce nu am postat-o pana acum? Pentru ca nu am cantarit niciodata ingredientele. Dar de data aceasta le-am cantarit, ca sa va pot dezvalui si voua aceste bunatati :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 550-600 ml apa calduta
  • putina sare
  • Umplutura 1:
  • 1/2 varza acra calita in ulei la care adaugam cimbru
  • Umplutura 2:
  • 4-5 cartofi fierti
  • branza framantata sau branza de burduf (atat cat va pofteste inima)
  • sare
  • Umplutura 3:
  • 6 cepe taiate julienne si calite in ulei
  • sare
  • In plus mai avem nevoie de ulei si o pensula
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte:

In primul rand pregatim umpluturile.
Taiem varza fideluata si o calim in ulei pana se inmoaie. La final adaugamcimbru si sare, daca mai este nevoie. Lasam sa se raceasca apoi scurgem bine de ulei.

Pentru umplutura cu cartofi fierbem cartofii taiati cubulete, in apa cu sare. Scurgem apa si ii pasam ca pentru piure. Adaugam cantitatea dorita de branza si potrivim de sare. Daca branza este foarte grasa nu puneti prea multa pentru ca va curge din placinte.

Ceapa o taiem julienne si o calim in ulei pana se inmoaie, dar fara sa o ptajim. Dam deoparte si potrivim de sare apoi o scurgem bine de ulei.

Puteti face si alte umpluturi, dupa preferinte. La noi se fac si cu bostan ras amestecat cu putin zahar, dar trebuie sa recunosc ca nu sunt pe placul meu :D.

Framantam un aluat elastic din faina, apa si sare. Adaugati pentru inceput doar 550 ml de apa si daca aluatul mai cere, mai puteti adauga. Asta va depinde de faina folosita.

Din aluat formam bilute cu diametrul de 5 cm. Intindem fiecare biluta in foaie subtire rotunda. Ungem foaia cu ulei apoi impaturim pe jumatate.

Ungem din nou cu ulei si mai impatirim o data (ca la clatite).
Punem o lingura de umplutura si apoi adunam colturile.

Punem placintele in tava unsa cu ulei, cu imbinarea in jos si apasam putin ca sa se aplatizeze.

Dupa ce am umplut tava cu placinte (mie imi intra 6) le dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc pe fund. Le intoarcem si le dam din nou la cuptor, pana se rumenesc si pe partea cealalta.

Dupa ce s-au copt le ungem cu ulei pe ambele parti si le punem intr-un vas acoperit cu capac.

Procedam la fel pana gatam tot aluatul si umpluturile.

Chiar daca este mult de lucru, rezultatul merita tot efortul :). Sunt cele mai gustoase si foietate
placinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

La Ancuta 1

28.05.2012, 15:48

si nu ai zis tu sa-ti dau cu gura cu tot. M-ai auzit sa-ti zic nu?

diaconta 1

28.05.2012, 16:39

Oupsssssss

La Ancuta 1

29.05.2012, 08:52

acum tot degeaba, ca nu mai am placinte

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu cartofi si ciuperci