Placinte cu varza

de Irina in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2014 | 51820 vizualizari

 

In ultima vreme toata lumea a facut placinte, ori cu branza, ori cu varza, cu tot felul de umpluturi. Zi dupa zi, s-a raspandit virusul in tot site-ul! :)) Asa ca m-am molipsit si eu si ... ce credeti ca am facut eu taman la 10 seara, cand oamenii cu scaun la cap beau un pahar de apa si se culca? Niste placinte cu varza, usor condimentate, o nebunie! Bineinteles ca am mancat o pufosenie asa calda, abia scoasa din tigaie.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 500 g faina alba
  • 330 ml apa calda
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • ulei pt prajit
  • Pt umplutura:
  • 1/2 varza
  • sare
  • piper
  • chili
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza:

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut.

Intre timp am tocat varza, am calit-o in 2 linguri de ulei si am condimentat-o cu sare si piper.

Pentru un gust usor picant am adaugat un praf de chili.

Am impartit aluatul in 5.

Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta.

Am luat o foaie, am pus in mijloc 2 linguri de varza calita si am adunat marginile. 

Am presarat din nou faina si am intins placinta, ca pe o turta, avand grija sa nu se rupa aluatul.

La fel am procedat cu toate placintele.

Am incins ulei intr-o tigaie si am pus, pe rand placintele, rumenindu-le pe ambele parti.

Au iesit atat de bune incat abia ne-am oprit din mancat. Daca nu ma credeti, va poftesc sa va faceti! :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal