Prajitura cu branza

de kukibella in Prajituri, 23 Sep 2012 | 4496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua;
  • 300 gr.smantana alimentara;
  • 9 ling.zahar;
  • 9 ling.ulei;
  • 225 gr.faina;
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom şi lamaie
  • umplutura:
  • 500 gr.branza proaspata de vaca(dulce);
  • 50 gr.zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 2 oua;
  • 70 gr. stafide;
  • coaja de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

3 oua se bat bine şi dupa, se ıncorporeaza smantana,se adauga zaharul şi uleiul;

se bate pana zaharul nu se mai simte deloc;

se adauga faina amestecata cu praful de copt;se amesteca compozitia (trebuie sa se obtina un aluat omogen care curge ıncet de pe tel)

stafidele se pun ın apa calda cu o esenta de rom şi cateva picaturi de esenta de lamaie

ıntr-o tava ın care am pus hartie de copt se pune jumatate din compozitie şi se da la cuptorul preıncalzit la 190 grade ptr.15 min.

umplutura:se freaca branza cu zaharul,coaja rasa de lamaie;se adauga ouale batute şi stafidele scurse bine

se aseaza umplutura peste blatul copt(fierbinte),se adauga restul compozitiei şi se da la cuptor ptr.30-35 min.la 190 grade.

se lasa sa se raceasca complet şi se taie

TIPS-URI

1

daca vedeti lichid ın umplutura de branza,presarati peste blat un strat fin de griş,acesta va absoarbe lichidul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu aluat razuit