Prajitura cu branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 31 Oct 2009 | 7414 vizualizari

 

o reteta pe care-am gasit-o pe culinar.ro si apartine lui KikenHana

 

INGREDIENTE

  • 15-16biscuiti
  • 120gr unt/(eu am amestecat 1/2 unt,1/2 margarina)
  • o lingura de zahar
  • 7-800gr branza vaci
  • smantana (aprox o cana si 1/2)
  • 2 cani zahar
  • 3oua
  • zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  • 3 linguri faina
  • 100ml  frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

am inceput cu blatul

am farmat biscuitii si i-am amestecat cu o lingura de zahar

am topit untul si l-am pus peste biscuiti

am amestecat bine

o forma de tort(de 22) am tapetat-o cu hartie de copt si am pus amestecul obtinut presandu-l bine cu mana

am bagat pt 10minute in cuptorul ipreincalzit

 

branza am mixat-o usor

am adaugat zaharul si faina

separat am mixat ouale cu vanilia ,un varf de cutit de sare,coaja si zeama de lamaie(o lingura)

am adaugat apoi o cana de smantana in amestecul de oua apoi am pus totul peste branza si-am amestecat usor

am turnat amestecul peste blat si-am bagat la cuptor

acolo...scrie ca se tine 20minute la cuptor..si se mai lasa 2ore in cuptor cu focul stins..

eu am verificat dupa 20min si nu era legata deloc compozitia,asa ca am lasat focul la mic timp de o ora

probabil depinde de cuptor

eu stiam ca cel din dotare se raceste repede si n-aveam chef sa pap cu lingura din forma:d.

am oprit focul si-am mai lasat o ora prajitura in cuptor

pana ce s-a racit am mixat 100ml hulala,cu 2linguri zahar,o lingura zeama de lamaie,jumatate cana smantana pana ce a capatat consistenta

am ornat prajitura si am dat-o la frigider

scria sa astept 8ore.pt Dumnezeu!nu sunt in stare de asa ceva:))))

de unde atata rabdare?:))))

cred c-am lasat-o doua ore apoi am scos inelul

PS.IN ALTA ORDINE DE IDEI...CUM LUCRATI VOI ASA INCAT BUCATARIA SA FIE CURATA CAND E GATA DE PREPARATA O RETETA?EU IMI PUN MAINILE IN CAP LA FINAL:)))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

31.10.2009, 22:57

si io mah,da' noroc ca-s io gurmand inrait,ca-n baza alor mei...as putea gati pe loc,orice,nu-s pretentiosi de fel..

ionix 1

01.11.2009, 09:10

esti norocoasa... sotul meu e un moftoros fara pereche ... si eu sunt gurmanda si ma chinui cu dietele dupa

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 09:04

bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti mentolati, cu crema de fructe