Prajitura cu branza si fructe

de susu in Prajituri, 10 Feb 2010 | 11067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • Zeama unui compot de fructe exotice
  • 1 mana de fructe din compozitie
  • Ingrediente crema:  
  • 400 g  branza fina  cremoasa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 cutie mica de frisca lichida 250 ml
  • 1 plic intaritor de frisca    
  • Pentru décor:  
  • aproximativ 1 kg fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, capsuni)
  • cateva linguri de frisca oprita din cantitate de mai sus  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si fructe:

Mod de preparare blat:

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se pune putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute. Se freaca apoi galbenusurile cu restul de zahar treptat si  coaja de portocala. Se pun intr-un castron mai mare galbenusurile, albusurile, fructele scurse din compot si faina cernuta. Se amesteca rapid de cateva ori de jos in sus, se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul. Se poate face blatul intr-o forma mai mica sau in tava de la cuptor dupa care se taie in doua si se suprapun. Se coace 20 minute la foc potrivit dupa care se face testul cu scobitoarea. Cu zeama din compot vom insiropa blatul.

Mod de preparare crema:

Se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Freci bine crema de branza scursa, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva cristalele iar apoi adaugi frisca.

Asamblare prajitura:

Taiem blatul in doua astfel incat sa obtinem doua parti egale. Insiropam primul blat, asezam cateva fructe scurse, deasupra ½ din crema si deasupra iar fructe. Printre ele putem pune si fructe din compot. Asezam al doilea blat, insiropam , asezam restul de crema si deasupra fructe de padure. Eu am pus si putina zeama de la fructe pe deasupra. Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si fructe" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Brownies