Prajitura cu bulion

de nadina73 in Dulciuri, 23 Apr 2010 | 25400 vizualizari

 

este o reteta de post nici scumpa si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de zahar
  • 11 linguri de pasta de tomate(sau bulion)
  • 1 praf de copt
  • putina sare
  • esenta de rom
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 nuca macinata
  • 2 borcane de gem de capsuni(e grozava cu silvois sau marmelada cum se facea inainte la tara)
  • Glazura cioco:
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de apa calduta
  • 1 lingura de ulei
  • Pt decor zahar pudra sau bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare

Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii (depinde de tava cat de mare e)

Se coc repede foile aproximativ  10 minute pt o foaie

Duca ce sant coapte se ung cu gem simplu sau  cu nuca macinata ,eu am ales ambele varinate

Pe prima foaie am apus gem de capsuni apoi foaia 2 am pus gem cu nuca macinata ,foaie 3 gem ,foaia 4 gem cu nuca si foaia 5 gem,iar deasupra am facut glazura de ciocolata si am ornat cu zahar pudra

Trebuie sa stea 2-3 ore sa se inmoaie bine dupa care se poate taia foarte usor

e o prajitura usor de facut si buna si nici scumpa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:26

Superb arata si cred ca este si tare buna,5 furculite si am trecut-o la favorite.

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc mult mena

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc dicarmencitta mult

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea