Prajitura cu ciocolata si lamaie

de nadina73 in Dulciuri, 8 Ian 2011 | 10825 vizualizari

 

O PRAJITURA FOARTE FINA SI RACOROASA

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 ml lapte
  • 100 zahar
  • 1 pachet de unt
Glazura:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 6-7 linguri frisca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lamaie:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate 3-4 minute.
Se pune faina,cacao si praful de copt,se amesteca cu o spatula usor.
Se tapeteaza o tava  cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 20-25 minute la 160 grade.
Crema:
Cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul,faina si esenta de lamaie,coaja de lamaie,laptele si zaharul.
Se pun pe foc pana devine o smantana mai groasa,dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.
Untul se freaca spuma dupa care se amesteca cu crema racita cate putin.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste cu frisca pe soba.
Asamblare

Se ia blatul se pune crema peste blat ,iar peste crema se pune glazura de ciocolata racita, se intinde uniform.

se poate decora cu bombonele,

PS:Albusurile ce va raman de la crema se pot folisi la bezele sau altceva

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara