Prajitura cu ciocolata si nuci

de RuxyRux in Prajituri, 18 Iul 2011 | 5740 vizualizari

 

O combinatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr nuci braziliene
  • 100 gr migdale coapte
  • 240 gr ciocolata( eu am pus amaruie combinata cu lapte}
  • 5 oua
  • 10 gr unt
  • 200 gr unt
  • 225 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 225 gr zahar
  • 3 pliculete vanilie
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 2 ciocolate( eu am pus una neagra cu migdale si una cu lapte)
  • 110 gr unt
  • Pentru ornare:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuci:

Facem la blender pudra migdalele si nucile.

Mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul( 7-8 minute). Adaugam pudra de migdale si nuci si mixam inca cinci minute.

Topim un pachet de unt( 200 gr).

Adaugam untul si dupa un minut turnam si faina plus praful de copt.

Omogenizam bine compozitia.

Luam o tava de Jena si o ungem cu unt apoi in ea turnam jumatate din compozitie.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute.

Intre timp in cele zece gr de unt, tot in vasul in care am topit untul anterior, topim si ciocolata, apoi adaugam si cacaoa.

Turnam in restul de compozitie si mixam doua trei minute.

Dupa cele zece minute scoatem tava si turnam cu grija compozitia cu ciocolata niveland usor cu spatula, eu am pus lingura cu lingura.

Dam din nou la cuptor inca 20 de minute si facem testul cu scobitoarea. Se va umfla putin la cuptor dar nu ne ingrijoram, caci atunci cand se va raci se va dezumfla de la sine....LOL!

Facem sosul intre timp topind untul intr-un vas si apoi in el ciocolata.

Scoatem prajitura o lasam putin la racit si apoi turnam sosul deasupra.

Racim si servim cu frisca sau fara dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme