Prajitura cu cirese si caise (tarta)

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Iun 2010 | 6266 vizualizari

 

Dac-o doriti inalta, o coaceti intr-o tava mai micutza.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri smantana
  • 200 gr zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un varf cutit sare
  • faina
  • cirese
  • caise
  • (puteti face cu ce fructe doriti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si caise (tarta):

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare.

Untul il frecam spuma cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile, smantana, zaharul vanilat si putina esenta de rom. Incepem sa punem faina si ne oprim atunci cand obtinem un amestec de consistenta aluatului pentru chec. E timpul sa incorporam albusurile.

Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt  turnam jumatate din compozitie apoi asezam cirese (spalate si cu samburii scosi - logic:)) ), punem si restul de compozitie, asezam dezordonat felii de caise si bagam la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ  30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si caise (tarta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

24.06.2010, 20:24

Laly 1

27.06.2010, 01:04

Cam tarziu,dar sa stii ca nu puteam lipsi

janet 1

12.07.2010, 15:22

Trate,tarte si iar tarte........ce-mi placeeeee.......este vremea lor!Super!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Merisor", cu stafide