Prajitura cu crema de budinca si frisca

de dariadeea in Prajituri, 12 Iun 2013 | 18023 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • 200 g de faina
  • 2 lingurite praf de copt
pentru crema de budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 250 g frisca lichida
pentru crema de frisca si decor:
  • 600 g frisca lichida
  • 4-5 linguri suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri intaritor de frisca
  • 30 de biscuiti
pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra
  • 2 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de budinca si frisca:

Mai intai am amestecat faina cu praful de copt,am batut untul cu mixerul la viteza maxima dupa care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si sarea si am amestecat pana la omogenizare.Am adaugat ouale pe rand,cate unul la jumatate de minut,dupa care am incorporat faina cu praful de copt.Am omogenizat bine si am turnat aluatul intr-o tava de 30*40 cm,unsa cu unt.Am dat la cuptor(preincalzit) timp de 20 de min.

Pentru crema de budinca am amestecat praful de budinca cu zaharul si galbenusurile de ou,si putin lapte.Restul de lapte l-am pus la fiert impreuna cu frisca,cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc am pus compozitia de budinca si am mai pus pe foc cam 1 min,amestecand bine.Albusurile le-am batut bine si le-am incorporat in budinca.Crema de budinca am intins-o peste blat(care este inca cald),apoi am lasat la racit.

Frisca am batut-o jumatate de minut dupa care am pus zaharul vanilat si intaritorul de frisca,sucul de lamaie si am batut in continuare pana s-a intarit.Crema de frisca am intins-o peste budinca iar apoi am asezat deasupra biscuitii.

Pentru glazura am amestecat zaharul pudra cu apa si am pus peste biscuiti.Se tine la frigider cam 3 ore apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

13.06.2013, 09:02

dariadeea 1

13.06.2013, 12:32

multumesc

dariadeea 1

13.06.2013, 12:33

gaby_d asa era numele,dar il schimb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie