Prajitura cu crema de ciocolata si frisca

de cocolina in Prajituri, 16 Apr 2012 | 9851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic crema ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar pt.frisca
  • 3 linguri zahar pt.crema
  • 4 linguri zahar pt.sirop
  • 100 ml frisca
  • esenta rom
  • 1 praf sare
  • 2-3 cubulete de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si frisca:

Se bat albusurile spuma cu 6 linguri zahar. Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri apa si 3 linguri ulei si se toarna peste albusurile batute spuma. Faina se amesteca cu 3 linguri cacao si 1/2 plic praf de copt si 1 praf sare. Se adauga in ploaie peste albusuri si galbenusuri care au fost batute spuma. Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava. Se baga la cuptorul incalzit la 150 grade si se lasa circa 25-30 minute,(se poate face proba cu o scobitoare).

Dupa ce au trecut 25-30 minute se scoate blatul din cuptor si se lasa putin sa se raceasca dupa care se taie in doua.

CREMA:intr-un vas se pune 250 ml lapte rece de la frigider, 3 linguri zahar si plicul de crema de ciocolata. Se bate cu mixerul timp de 3-4 minute pana se ingroasa crema. Intr-un bol punem jumate din crema de ciocolata si o amestecam cu 50 g nuca macinata.

Luam o cratita mica si o punem pe foc punem 4 lnguri zahar si lasam sa se caramelizeze adaugam 100 ml apa si cateva picauri de esenta rom .Lasam sa se raceasca siropul.

Luam o foaie si o insiropam dupa care o ungem cu crema de ciocolata,deasupra punem cealalta foaie o insiropam si punem crema de ciocolata cu nuca.

Dupa ce am pus crema de ciocolata,ornam prajitura cu frisca batuta si razuim  ciocolata deasupra.O bagam la frigider sa stea rece.

POFTA BUNA LA TOTI E FOARTE DELICIOASA!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

22.04.2012, 13:09

diana )))))))))))))


apropo, de ce-s asa micute?parca-s purici))

cocolina 1

22.04.2012, 14:25

Poate chiar sunt purici

babi5 1

04.09.2013, 08:43

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema