Prajitura Cu Energizant

de Valyvalentyna in Dulciuri, 28 Iun 2014 | 2999 vizualizari

 

In locul energizantului puteti pune miere{se poate chiar si zaharisita}..

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 2 oua,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 200 gr unt moale,
  • 3 linguri energizant sau miere,
  • 200 gr zahar,
  • 450 gr faina,
  • 200 ml lapte.
  • Pentru Crema:
  • 200-250 gr zahar{in caz ca doriti f dulce, eu am pus 200 gr si a fost suficient de dulce},
  • 3 linguri cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 2-3 linguri rase de faina sau amidon,
  • 200 gr unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cu Energizant:

Pt. inceput omogenizam foarte bine  toate ingredientele solide apoi cu cele lichide pentru blat : apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam pina se rumeneste {facem testul cu scobitoarea}.

Dupa coacere se scoate si se lasa la racit.  Intre timp preparam crema : punem intr o cratita micuta dar mai adinca zaharul, cacaoa, si faina le incorporam bine apoi turnam 5 linguri din lapte omogenizam si amestecam continu{atentie la foc mic ca altfel se poate lipi crema}, si la final untul amestecam pina vedem ca sa topit in tot acest timp crema se va inchega si o sa mai fie nevoie sa mai adaugam cite un pic din laptele ramas {depinde cit de lichida doriti crema,} eu am lasato mai groasa ca oricum ea se va intari.

Oprim focul si lasam crema macar 20- 25 de min la racit. Cid blatul sa racit bine taiem prajitura in forma dorita si luam fiecare prajitura in parte si o dam prin crema calduta, doar  partea superioara.

Pofta Buna!!

TIPS-URI

1

Se pot orna prajiturile cu frisca, miez de nuca, fructe etc..!! La aceasta prajitura puteti sa faceti si un sirop si sa o insiropati, este mult mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cu Energizant" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake