prajitura cu foi si crema de lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 13910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 225g zahar
  • 45g margarina
  • 2 oua
  • 10 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aprox. 600g faina
  • Pentru crema de lamaie:
  • 200ml lapte
  • o cescuta cu gris
  • 1 lingurita coaja de lamaie razuita fin
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 200g gem acrisor - de caise in reteta de baza, eu am folosit gem de prune
  • 4 linguri nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA prajitura cu foi si crema de lamaie:

Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si margarina pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am omogenizat coca.Se imparte coca in 3 buc. egale, care se intind pe dosul tavii unse cu ulei sau tapetata cu hartie si se coc pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.Intre timp am preparat un gris cu lapte. Cand a fost gata am adaugat aromele, apoi am lasat sa se mai raceasca. Cand era caldut spre rece am adaugat untul si sucul de lamaie si am omogenizat.Gemul l-am amestecat cu nucile razuite.

Montarea:
 am pus o foaie, apoi un strat de crema cu gris si lamaie, alta foaie, apoi un strat de gem cu nuci si inca o foaie deasupra.Am pus o tava deasupra si o carte mai grea si am introdus prajitura in frigider. Dupa cateva ore am scos-o, am taiat-o in doua parti pe lungime, am uns una dintre parti cu ciocolata si am asezat deasupra cealalta bucata.Am introdus din nou prajitura in frigider si am servit-o a doua zi, dupa ce am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

02.02.2010, 00:07

Am vazut, Bitza, am vazut Felicitari! Tu le gatesti sau mama?

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:12

da eu le gatesc...........stiu ca este cam greu de crezut,dar daca as putea sa demonstrez as face-o!mami nu mai face prajiuri de cand m-am apucat eu.primele retete incercate au fost de la teo's kitchen si amalia!

adry88 1

07.07.2011, 11:02

ce imi mai place

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca