Prajitura cu gem de prune si nuci

de MonaMimi in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 3660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/2 praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja razuita de la o portocala
  • umplutura:
  • 400 g gem de prune
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 100 g nuca maruntita
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si nuci:

Intr-un vas punem faina ,untul ,galbenusurile,zaharul,vanilia,praful de sare smantana,praful de copt si coaja de portocala,framantam toate ingredientele pana obtinem un aluat care se poate intinde.

Impartim aluatul in doua parti.

O parte o intindem pe hartie de copt pe care o asezam apoi in tava si dam pentru 10 minute la cuptor ,apoi o scoatem, presaram pesmet, punem gemul amestecat cu nuca.

Il intindem pe toata suprafata foii, intindem restul de aluat il taiem fasii apoi il asezam sub forma de grilaj pe suprafata prajiturii.

Ungem cu ou batut si dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata