Prajitura cu gem si nuca

de ionix in Prajituri, 15 Noi 2009 | 8837 vizualizari

 

reteta o am de la soacra-mea de cativa ani... e foarte foarte buna

 

INGREDIENTE

Blatul: o cana cu zahar -5 galbenusuri -un pachet cu unt   Crema: Gem sau dulceata   Glazura: 5 albusuri -150 g zahar pudra -200 g nuca macinata sau tocata marunt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

 

Prepararea blatului:

Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul.

Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.

Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura.

Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil.

Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune aluatul.

Se da la cuptor la foc mic pana se coace, se incearca cu degetul san u fie lipicioasa.

 

Prepararea glazurei:

Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul pudra.

Cand s-a copt blatul se scoate din cuptor se unge cu gem, de preferinta unul mai acrisor.

Mai bati un pic albusurile si adaugi nuca.

Albusurile batute cu nuca se pun peste gem.

Se da la cuptor cat mai sus la foc mic.

Se lasa pana se rumeneste un pic dar sa aveti grija sa nu sa se sfarame.

Se lasa la racit si se taia cu un cutit umezit un pic in apa rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

17.11.2009, 12:28

Teo, eu am reteta cam de vreo 7-8 ani si n-am mai facut-o de vreo 2 ani asa... am multe retete in caietel... mai ales de cand eram micuta si eram fascinata de tot ce-nseamna gatit... desi nu papam nimic, eram o schiloada pe vremea aia

ionix 1

17.11.2009, 12:28

mersi Michelle si Lumi

liana_geicu 1

17.11.2009, 20:17

trebuie sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parfait cu biscuiti