Prajitura cu mac si cafea

de T I M E A in Prajituri, 20 Apr 2012 | 11139 vizualizari

 

O alta prajitura din seria prajiturilor facute de Paste :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 2 linguri apa fierbinte
  • - 100 ml ulei
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 2 linguri de mac
  • Pt sirop:
  • - 1-2 lingurite cafea ness
  • - 2 lingurite zahar pudra
  • - 100 ml apa fierbinte
  • Pt crema:
  • - 150 ml frisca lichida neindulcita
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
  • - 50 gr unt
  • - 3 lingurite ness
  • Ornat:
  • ciocolata cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si cafea:

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand  galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. - facem testul cu scobitoarea.

In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.

Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam. Asezam a doua foaie, o insiropam apoi  o ungem cu restul de crema. Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si cafea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune