Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz

de Kori in Prajituri, 20 Sep 2011 | 11634 vizualizari

 

Au cules copiii mere ca avem 2 meri in curte si au cerut prajitura asta, care o fac de multa vreme, da nu-mi amintesc de unde o am, si cand am facut-o prima data, cred ca am improvizat o data si ne-a placut si asa a devenit o prajitura sau placinta facuta des la mine acasa. Nu e foarte f estetica, dar noua ne place mult si e destul de sanatoasa (daca exceptam zaharul!).

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana gris
  • 1 cana si jumatate fulgi de ovaz
  • 250 gr unt 
  • 1 cana zahar (daca ai zahar brun)
  • 2 linguri scortisoara (sau mai putin, in functie de preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz:

Am curatat merele, apoi le-am taiat feliute (de fapt bucati :)), si le-am pus intr-o tava unsa bine cu unt, pana am acoperit cam jumatate din tava cu mere. Am presarat deasupra lor o lingura de scortisoara si 2-3 linguri de zahar (depinde cat de acre sunt merele).

Intr-un  bol mai mare am pus faina, grisul, fulgii de ovaz, zaharul si o lingura de scortisoara si am amestecat bine cu o lingura. Apoi am adaugat untul pe care l-am scos din frigider de vreo ora ca sa fie moale, moale. Am amestecat din nou, ca nu pot zice framantat, pt ca nu e chiar o coca, e un 'amestec" :)). Acest amestec l-am pus peste mere cat de omogen posibil si am apasat cu mana peste tot sa fie uniform.

Am pus tava in cuptor la foc mediu o jumatate de ora, daca cuptorul coace repede ajunge si 20 de minute. Eu nu ma prea uit la ceas, cand e aproape gata incepe sa miroase frumos a mere si scortisoara.

Merge f bine cu iaurt sau cu shake de lapte cu vanilie. Eu o fac uneori seara pt ca dimineata inainte de scoala /servici e foarte buna, ca si mic dejun; desi cel putin jumatate se mananca cand e calda:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Kori 1

23.09.2011, 23:12

asa e, rocsi, e destul de sanatoasa, eu votez pentru "din alea sanatoase" cand pot

Kori 1

23.09.2011, 23:13

alinutzika, esti binevenita

Lau 1

04.10.2011, 22:47

buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Fanta