Prajitura cu ness si blat cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Oct 2009 | 34715 vizualizari

 

INGREDIENTE

        blat:
  • 3oua
  • 6-7 linguri zahar
  • 50ml apa
  • 50gr ciocolata rasa
  • 5-6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit sare
       crema:
  • 175gr unt
  • 100ml frisca vegetala
  • 2oua
  • 3-4linguri zahar
  • 3plicuri ness
  • 3linguri apa fierbinte
       glazura:
  • 50gr ciocolata lapte
  • 50gr unt
  • 50gr frisca
      sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si blat cu ciocolata:

Blatul:

-separati albusurile de galbenus
-galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul
-albusurile le mixati spuma
-in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa
-puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine,apoi adaugati si restul amestecand usor, fara a scoate total aerul din albusuri
-turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina(tava de 16/22)si coaceti la foc potrivit 25-30min

 Crema:

-mixati ouale 10 minute impreuna cu zaharul, pe baie de abur
-raciti
-adaugati 100ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare
-in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit
-amestecati usor
-(iese o crema delicioasa!)

Taiati blatul in doua. Insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema ,asezati celalat blat si dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati glazura, topind ingredientele intr-un ibric si ornati.

E grozava rece, de la frigider :)

Siropul de zahar ars: ardeti doua linguri zahar pana ce devine auriu, apoi stingeti cu 150ml apa ,adaugati inca 2 linguri zahar si mai fierbeti 5 minute, raciti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si blat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pisicute