Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de rena in Prajituri, 28 Dec 2013 | 81748 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT NUCA DE COCOS:

  • 6 albusuri
  • 300gr.nuca de cocos rasa
  • 300gr.zahar
  • un praf de sare

CREMA DE VANILIE:

  • 6 galbenusuri
  • 8linguri de zahar
  • 50gr.amidon
  • 300ml.lapte
  • 350ml.frisca
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare

STRATUL DE CIOCOLATA:

  • 200gr.ciocolata
  • 75ml.frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blat nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,nivelam si bagam tava in cuptor 160-170 de grade pina se aureste pe deasupra. Dupa ce s-a racit scoatem cu grija blatul din tava (atentie ca se sfarama usor) indepartam hartia si il asezam din nou in tava in care l-am copt tot pe hartie de copt.

Pentru stratul de ciocolata:

Punem ciocolata si frisca pe baie de apa pana se omogeneaza dupa care o turnam imediat peste blat,nivelam si dam tava la rece.

Crema de vanilie: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul si 100ml.lapte rece. Punem restul de lapte la fiert.Cand a dat in fiert turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem incontinuare amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam la racit timp in care batem frisca.Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o ligura din frisca batuta pana ce o incorporam pe toata. Aromatizam cu esenta de vanilie. Intindem crema peste stratul de ciocolata,si decoram cu ciocolata rasa. Dam tava la rece pt.cateva ore.

Se portioneaza cu grija cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte.

Spor si Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute cu stafide si curmale