Prajitura cu nuca si crema caramel

de MonaMimi in Prajituri, 3 Dec 2013 | 8845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt sau margarina pentru creme
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema caramel:

Blat: Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea. Punem la copt pentru 20 minute (eu am copt doua foi din compozitie dar putem face si un singur blat).

In timp ce se raceste blatul pregatim crema: zaharul il caramelizam la foc mic. Cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul sau margarina taiata cubulete, amestecam bine pana se topeste untul sau margarina. Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu. Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam putin la racit.

Glazura: ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit putin.

Peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta, apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata. Lasam la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina