Prajitura cu nuca si dulceata!

de Bucataras Dragos in Prajituri, 9 Iun 2009 | 9839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina;
  • ~1 pachet de margarina;
  • ~1 lingura de drojdie uscata;
  • ~o lingurita bicarbonat stins cu otet;
  • ~2 oua;
  • ~3 linguri de zahar,
  • vanilie;
  • ~3 linguri smantana(merge si iaurt);
  • ~200 gr nuca macinata;
  • ~dulceata;
  • ~200 gr de zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si dulceata!:

Din 500 gr de faina , 1 pachet de margarina, 1 lingura de drojdie uscata , o lingurita bicarbonat stins cu otet, 2 oua , 3 linguri de zahar , vanilie si 3 linguri de smantana se face un aluat din care se fac patru foi.
Se pune prima foaie intr-o tava si se adauga deasupra ei dulceata, nuca macinata cu zahar si se repeta la fel cu celelalte foi apoi se lasa la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute.
Dupa ce este gata se adauga deasupra foilor glazura de ciocolata presarata cu nuca de cocos.
Pofta buna!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si dulceata!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Roda 1

10.06.2009, 18:07

5 furculite.Imi plac prajiturile cu nuca.Aceasta seamana mult cu prajitura Jerbo , pe care obisnuiesc s-o prepar pentru familia mea.

Bucataras Dragos 1

13.06.2009, 20:57

Ma bucur ca iti place Roda! Nu am auzit de prajitura Jerbo dar fac eu rost de reteta!

Bucataras Dragos 1

13.06.2009, 20:57

Multumesc pentru cele 5 furculite!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert crema de caramel cu dulceata de capsuni