Prajitura cu rubarba

de Floryella78 in Prajituri, 13 Iun 2016 | 4719 vizualizari

 

Primul lucru la care ma gandesc cand vad tijele de rubarba pe piata este prajitura cu rubarba.Este o prajitura racoroasa care mi-a ramas la suflet inca din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • cateva tije de rubarba
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar pt rubarba
  • 100 grame zahar pentru bezea
  • Ingredientele sunt pt o tava de 34/23cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.Albusurile le punem in alt bol si le pastram pt bezea.Mixam bine galbenusurile cu zaharul apoi adaugam laptele,omogenizam,adaugam apoi uleiul in fir subtire si amestecam.L a final punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam din nou.Punem aceasta compozitie in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt nivelam si apoi presaram deasupra cubuletele de rubarba.Introducem tava la cuptor care a fost incalzit in prealabil la 180 grade,si lasam prajitura la copt cca 20 min.In acest timp facem bezeaua cu cele 4 albusuri pe care le mixam pana capata un pic de consistenta apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana compozitia se intareste.Probam prajitura ,cand este aproape coapta o scoatem din cuptor si intindem bezeaua uniform apoi o punem din nou la cuptor pentru zece minute sau pana can suprafata bezelei a devenit lejer maronie.Scoatem prajitura pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)