Prajitura cu rubarba

de biancas76 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 13068 vizualizari

 

Folosesc pentru prima oara aceasta planta numita rubarba care se foloseste mai mult in Ardeal decat in alte regiuni ale tarii.

 

INGREDIENTE

Pentru tava de 35X25 cm:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 5 tije de rubarba
  • zahar praf cu gust de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Blatul se face foarte simplu, ca la un tort cu diferenta ca treptat se adauga in compozitie si uleiul . Dupa ce toate ingredientele au fost batute spuma se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Rubarbarul se curata de pielita cu ajutorul unui cutit sau pur si simplu cu mana.


Se taie bucatele mici  si se presara deasupra compozitiei de blat.
(prima data curatam si taiem rubarba si apoi incepem sa pregatim blatul)
Se da la cuptor pentru 45 minute (se face testul scobitorii) 
iar cand e rece se pudreaza cu zahar praf cu gust de vanilie sau simplu...de care aveti.
Se serveste ..............cu mana:)) pentru ca e delicioasa asa dulce acrisoara cum e.
Cu un pahar de lapte sau ceai merge de minune!!!
Incercati si voi, e ieftina si buna.
Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

29.06.2010, 23:22

deosebite retetele tale , cu noutati incitante la kauflandul nostru a inceput sa se coloreze rubarba e spre visiniu-rozaliu placut ,eu stiam ca e mult folosita de sasoaicele de prin zona Sibiului .

babi5 1

20.08.2013, 13:59

Corinuta 1

20.08.2013, 20:03

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbar si zmeura