Prajitura cu visine II

de Ela68 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 20543 vizualizari

 

La mine in familie se doreste ca aceasta prajitura sa nu fie pufoasa, ci sa aibe un blat mai dens, mai putin inalt si sa predomine gustul de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 80 gr unt topit
  • 8 linguri faina
  • vanilie, un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine II:

Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama.

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele si untul amestecand in continuare cu mixerul. 

Incorporam faina treptat cu ajutorul unui tel, astfel incat sa nu iasa aerul din compozitie.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Punem la cuptor pentru 5 minute cat sa faca o mica pojghita, apoi presaram visinele cat mai uniform.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.

TIPS-URI

1

dimensiunea tavii 23x40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine II" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine