Prajitura cu zmeura si iaurt

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Dec 2013 | 14099 vizualizari

 

ceva bun si racoritor dupa atata carneee :))))

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • 200 gr zmeura congelata sau necongelata

Blatul 2:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • nu se pune zmeura la blatul 2

Sirop ptr insiropat blaturile:

  • 1 cana apa
  • 50 gr zahar pudra(sau cat doriti de dulce sa fie)
  • 2 fiole de esenta de rom

Pentru ornat:

  • 1 kg Frisca lichida
  • 4 plicuri intaritor ptr frisca
  • sirop de zmeura
  • capsuni sau zmeura

Sirop de zmeura:

  • 100 gr zmeura
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si iaurt:

Blatu 1:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon.

Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine.

Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra se pune zmeura.

Se da la copt la cuptorul preincalzit la 190 grade,iar dupa rumenire se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Blatul 2:se procedeaza la fel ca la blatul 1,numai ca nu se pune zmeura pe deasupra.

Dupa ce sau racit blaturile,se bate frisca impreuna cu intariturul de frisca,apoi se monteaza prajitura.

Intr-o tava se pune blatul simplu apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar pudra,apa si esenta de rom,se insiropeaza cu jumatate din sirop iar cealalta jumatate se insiropeaza blatul 2.

Dupa insiropare se pune frisca batuta(atentie se opreste frisc si ptr ornat ptr moturi!)

Se pune blatul 2 si se insiropeaza si acesta.

Se portioneaza in patrate mari sau mici,apoi se fac moturi cu posul din frisca.

Se pun capsuni taiate sau zmeura dupa preferinte.

Se picura cateva picaturi de sirop(dupa racire) de zmeura facut astfel:se fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se ingroasa.

Se servesc imediat cat si mai tarziu 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si furcte