Prajitura "Desteapta"

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 5987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua 
  • 250g zahar 
  • un pachet de unt 
  • 9 linguri de faina 
  • un pachet de zahar vanilat 
  • 1L lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Desteapta":

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina.
Se pune totul intr-o tava unsa si tapetata bine cu faina, se tine la cuptor cca 1 ora, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai inalta a cuptorului. Timp de o ora nu se deschide usa pt ca prajitura sa nu se lase. Hihi, daca incepe sa miroasa ars... e clar ca ati lasat focul prea tare si puteti sa deschideti cuptorul ca sa preveniti incendiul. E gata cand trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Desteapta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:21

da am uitat sa adaug ca se proportioneaza dupa preferinta,se pudreaza cu zahar si ca este absolut delicioasa!

elena1988 1

08.03.2011, 11:04

adry88 1

07.07.2011, 11:00

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta (desteapta)