Prajitura din foi cu miere

de Panacris in Prajituri, 19 Noi 2012 | 6456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOILE
  • faina alba de grau 400 g.,
  • miere 150 g.,
  • zahar tos 150 g.,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • lapte 50 ml.,
  • amoniac 1 lingurita,
  • ou 1 bucata,
  • CREMA
  • unt 250 g.,
  • faina alba de grau 50 g.,
  • lapte 400 ml.,
  • zahar tos 200 g.,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • lamaie 1 bucata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi cu miere:

Intr-un vas  se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand energic, cu telul in forma de para, pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in 3 bucati, din care se intind foi, care se coc pe fundul tavii, la foc mic.

Pentru  crema, faina se dilueaza cu 100 ml. lapte, pana se omogenizeaza. Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Dupa primul clocot se adauga faina diluata cu lapte, in suvoi subtire, amestecandu-se continuu pana se ingroase ca si o smantana. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilinat, amestecandu-se continuu pana se raceste. Apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza, crema. Foile se ung cu crema obtinuta, se lasa la rece pana a doua zi, apoi se portioneaza. 

TIPS-URI

1

dupa gust se poate pune deasupra glazura de ciocolata sau lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine