Prajitura diplomat cu fructe

de Laly in Prajituri, 14 Noi 2010 | 68111 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 4 oua mari
  • 2 cesti zahar
  • 1 1/2 cesti faina
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
Crema diplomat:
  • 4 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie sau portocala
  • 1 plic gelatina
Decor:
  • fructe(kiwi,mandarine,struguri,etc)
  • tort jelee transparent de la Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura diplomat cu fructe:

Toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei.

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.

Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop.Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile,si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra.Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema:

Ouale impreuna cu zaharul se bat bine.Se pun la pe baie de abur,pana cand crema se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate bine.Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe.Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba),apoi se amesteca cu crema de ou.Adaugam si esenta.Se amesteca frisca cu crema de ou.

Se tapeteaza tava cu folie de plastic.Se adauga blatul,apoi punem crema.Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare.Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic.Il turnam caldut peste prajitura.Se da la rece cateva ore.

Se taie sub ce forma doreste fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Indiene cu frisca