Prajitura frageda cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 3748 vizualizari

 

O bunatate de prajitura la care va invit cu drag....e delicioasa si miroase divin!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina (plus o mana pentru infainat)
  • 100 g smantana grasa
  • 230 g unt( 82%)
  • 175 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • coaja rasa de portocale plus 3 linguri de suc
  • 1 ou si un galbenus

Umplutura:

  • 10 mere mari
  • o jumatate de cana de zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere si scortisoara:

Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana la omogenizarea perfecta, se mai infaineaza putin si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Merele se spala si se razuie pe razatoarea mare cu tot cu coaja, se lasa vasul deoparte.

Aluatul se imparte in doua bucati aproximativ egale.

Pe hartia de copt se presara faina la fel si pe sucitor, veti avea nevoie poate chiar de mai multa, se intinde foaia cat baza tavii (eu am folosit o tava ceramica dreptunghiulara).

Tava se unge cu unt, se rastoarna aluatul direct de pe hartia de copt si se mai asaza cu mana, daca este nevoie.

Se intinde si  foaia ramasa in acelasi mod.

Se pun merele, se presara zaharul, vanilia si scortisoara si deasupra cealalta foaie de aluat.

Se inteapa foaia din loc in loc, usor cu o furculita si se coace prajitura in jur de 40 sau 45 de minute. Se lasa la racit si se portioneaza.

Prajitura se poate manca si calda.

Sper sa va placa prajitura la fel de mult cum ne-a placut si noua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti