Prajitura pe bat

de Miha in Prajituri, 30 Mar 2012 | 8800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pandispan
  • dulce de leche
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • ~100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pe bat:

Cum am ajuns la aceasta reteta? N-as vrea sa spun si sa recunosc in acelasi timp ca uituceala ma caracterizeaza. :)) Dar de data asta chiar s-a intamplat sa uit complet de feliile de pandispan ce le-am folosit la pozat. Si cum nu ma induram sa le arunc m-am gandit sa le transform in ceva haios si atractiv pentru copii, mai ales ca s-au implicat si ei in procesul de fabricatie.

Am folosit asadar 3 felii de pandispan si o jumatate de cutie de dulce de leche, dar se poate folosi orice fel de blat de prajitura si o crema la alegere, important e ca blatul sa se inmoaie si sa se lege, sa poata fi modelat.

Am faramitat bine bine intr-un castron feliile de pandispan, apoi am turnat dulce de leche si am amestecat pana compozitia s-a omogenizat. Apoi ne-am luat la intrecere...cine face cele mai multe si mai frumoase bilute. :)) Le-am asezat pe un platou pana am topit ciocolata si am taiat in jumatate cateva bete de frigarui.

Am topit la foc mic 100 g ciocolata amaruie impreuna cu ~100 ml smantana pentru frisca. Am adus la punctul de fierbere, am dat deoparte, am omogenizat si am lasat putin sa se racoreasca.

Am infipt betele in bilute, apoi le-am trecut pe fiecare prin ciocolata. Am presarat cateva bilute colorate si am dat 10 minute la congelator.

Apoi...restul e poveste! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pe bat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cake Pops - prajiturele cu ciocolata (multa)