Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

de CameliaR in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 6765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru blat:
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 1 praf de sare
  • Ingredientele pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Pentru ornat o sa folosim nuca de cocos.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de lamaie:

Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la cuptor cca 20 de minute pana la proba de apasare-aluatul trebuie sa isi revina la forma initiala.Dupa ce au trecut cele 20 de minute lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 foi. Pentru prepararea cremei o sa punem la fiert 400 ml de lapte.Intr-un bol se amesteca zaharul, ouale, zaharul si restul de lapte rece. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba adaugam compozitia de mai sus si o lasam cca 5 minute pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si o turnam intr-un bol. Cand este apropae rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama de lamaie si coaja. Pe o tava punem prima foaie si adaugam crema de lamaie (mai oprim cca 4 linguri pentru ornat) si intindem uniform iar apoi se aseaza foaia de blat. Se adaugam restul de crema si se presara nuca de cocos deasupra. 

Este delicios de gustoasa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.09.2015, 21:43

Ce imi place prajitura asta

CameliaR 1

12.09.2015, 15:01

Madda 1

31.01.2016, 13:00

Ador prajitura asta! Am facut-o si mi-a placut la nebunie!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nely