Prajitura pufoasa cu prune

de Rocsi in Prajituri, 2 Sep 2012 | 5841 vizualizari

 

Este o prajitura ce se topeste in gura si de care nu te saturi niciodata de pe site-ul Bucataresele Vesele.Va multumesc, mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa o mai pregatesc!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 13 linguri faina
  • 1 castron prune

Pentru crusta:

  • 50 gr unt rece
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu prune:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat.
Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat sa nu fie prea verzi prunele ci mai coapte pentru a-si lasa sucul in prajitura.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.
Turnam compozitia, iar deasupra asezam jumatatile de prune.

Intr-un bol amestecam untul, zaharul, praful de copt, faina si zaharul pudra vanilat.
Amestecam cu mana pana obtinem niste firimituri.
Cu mana le presaram peste prune.

Bagam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita.
Cand prajitura este aurie si coapta (facem testul cu scobitoarea) o scoatem din cuptor.

O lasam sa se raceasca, apoi servim.
Sa aveti pofta!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si prune