Prajitura turnata cu mere

de susu in Prajituri, 4 Apr 2013 | 9180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg mere
  • 220 gr gris
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3 oua
  • o mana de stafide
  • rom si coniac
  • o mana nuca prajita
  • coaja de lamaie si portocale
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful de copt, nuca taiata potrivit si sarea. Se amesteca merele cu zaharul, coaja de citrice, stafidele hidratate in rom cu tot cu sirop si scortisoara dupa care se adauga ingredientele uscate treptat, la final se adauga ouale si bucatile de unt, se amesteca bine si se varsa intr-o tava potrivita. Se da la cuptor pentru vreo 60 de minute.

Se pudreaza cu zahar si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Raluca57 1

14.04.2013, 21:38

Foarte bine a iesit! Am pus glazura de ciocolata pe cateva bucati si merge de minune! Multumesc, Raluca

ralu_ca 1

03.08.2013, 18:31

foarte buna!

Rahela Velicu 1

07.12.2021, 22:45

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie