Profiterol

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Sep 2014 | 10837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru cosulete Profiterol
  • 200 ml apa
  • 85 gr unt
  • 4 lingurite zahar pudra
  • putina sare
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • Ingrediente crema
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Glazura
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • doua linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.

Lasa pana se topeste untul.

Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.

Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.

Lasa-l sa se raceasca.

Bate ouale cu o furculita.

In aluatul caldut adauga jumatate din cantitatea de ou batut, amesteca energic cu telul si omogenizeaza, apoi adauga restul de ou si procedeaza la fel.

Preincalzeste cuptorul. Aseaza pe treapta de jos o tava in care ai pus o cana cu apa.

Cu ajutorul a doua lingurite ia din compozitia de aluat si aseaza gramajoare pe tava tapetata cu hartie pentru copt.

Introdu tava in cuptor si coace cosuletele la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox.30 min).

Scoti tava, intepi cu un bat de frigaruie toate cosuletele si introduci tava inapoi in cuptor (focul sa fie oprit).

Lasi la racit.

Pregatesti crema mixand ingredientele timp de un minut la cea mai mica viteza a mixerului, apoi maresti viteza si mixezi pana ajungi la consistenta dorita a cremei.

Tai fiecarui cosulet partea superioara, umpli cu crema apoi pui capacelul taiat la loc.

Procedezi la fel cu toate cosuletele.

Pregatesti glazura prin amestecarea la foc mic a ingredientelor, pana la omogenizare.

Iei cu o lingurita din glazura si pui peste fiecare cosulet umplut.

Dai platoul la rece.

O reteta dulce sponsorizata de myman.ro., magazinul de cadouri  pentru barbati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme