Profiterol cu inghetata

de Adele in Prajituri, 11 Apr 2015 | 4983 vizualizari

 

De cand am descoperit minunata reteta de inghetata a Inei, am prins curaj sa ma joc un pic asa .

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 200 ml frisca lichida.
  • 4 oua .
  • 1 esenta vanilie.
  • 1 plic budinca caramel.+ 100 ml lapte+2 linguri caramel
  • 100 gr zahar.
  • 1 varf lingurita sare.
  • Gogosele bigne 100 gr.
  • Ganache de ciocolata.:
  • 50 gr ciocolata amara.
  • 2 linguri cacaoa amara.
  • 50 ml frisca lichida.
  • Decor:
  • frisca.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata:

Se incepe prin pregatirea compozitiei de inghetata, pentru inceput se pune o oala cu 100 ml lapte la incalzit, intr-un vas mic se amesteca praful de budinca cu 2 linguri zahar si se adauga peste lapte. Se amesteca bine pana devine omogen, se adauga si caramelul si se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri, dupa care se mixeaza albusurile intr-un vas cu un pic de sare si jumatate de zahar adaugat treptat, pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si esenta de vanilie pana devin spuma, dupa care se toarna peste albusurile mixate, se amesteca cu o paleta de jos in sus si se incorporeaza bine. Se mixeaza si frisca, jumatate se incorporeaza cu prima compozitia, frisca ramasa se mixeaza bine cu crema caramel pana devine spumoasa, dupa care se incorporeaza cu compozitia precedenta.

Crema obtinuta se pune intr-un sac a posh, se gauresc gogoselele de bigne si se umplu fiecare, se aseaza intr-un vas se acopera si se dau la congelator cateva ore.

Se pregateste crema ganache de ciocolata: pe baie de aburi se pune la incalzit frisca lichida amestecata cu cacaoa, se adauga si ciocolata amara si se amesteca pana se topeste.

Le scoateti cu 15-20 minute inainte de a le servi, le treceti prin ganache si le lasati alte 5 minute.

Se servesc cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Profiterol