Pui cu ciuperci pleurotus

de mihaelar63 in Pui, 17 Feb 2017 | 6243 vizualizari

 

 Am fiert un pui de casa, fara cap, picioare si piept, pentru o supa limpede. Avand asemenea bunatate de carne, m-am gandit ce bine ar merge un papricas cu ciuperci. Bineinteles, constiinta mi-a soptit: multa smantana, faina, prajeala. Am simplificat pregatirea si am ajuns la puiul cu pleurotus. Tot delicios, dar mult mai light. Am cautat cate ceva despre ciupercile pleurotus, doream denumirea stintiifica. Am fost incantata de cate beneficii au pentru sanatate: http://dieta.romedic.ro/aliment/ciuperci-pleurotus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui fiert in supa cu legume, limpede [aripi, spate, cos, maruntaie]
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 6 cuburi ardei kapia congelat
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci pleurotus:

  1. Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile.
  2. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat.
  3. Se spala ciupercile si se taie fasii.
  4. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
  5. Adaugati ceapa, cubuletele de ardei si ciupercile.
  6. Fierbeti impreuna cam 10 minute, pana ciupercile incep sa se inmoaie.
  7. Gustati. Sarati daca este nevoie. Piperati.
  8. Serviti puiul cu pleurotus cu multa verdeata tocata.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti sa puneti si usturoi tocat. Eu am gustat si mi-a placut fara !!!

2

Daca alegeti un pui mai slab, se poate spune ca este chiar o reteta dietetica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui grillat cu legume si sos Bechamel