Pulpe de pui cu sos dulce- picant

de Bunica in Pui, 6 Sep 2014 | 3368 vizualizari

 

In copilarie ,deseori eram fascinata cum de reusea mama sa prepare mai multe feluri de mancare dintr-o pasare! Si iata ca acum cu doua pulpe de pui am reusit sa prepar doua feluri .Nu ca ar fi o mare filozofie.......

 

INGREDIENTE

  • doua pulpe de pui+2 copane de la aripa
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ardei iute
  • verdeata
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sos dulce- picant:

Pulpele spalate se pun la fiert spumandu-le bine.Eu le-am taiat in doua ,ca erau prea mari.

Rosiile spalate ,taiate cubulete mici si pun in cratita peste pulpe.

Cand carnea este fiarta ,lasam focul moale,punem usturoiul zdrobit sau feliat,saram si piperam dupa gust.

Ceapa spalata si feliata julien o punem la calit cu o lingura de ulei si o lingura de apa.Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam o lingura de zahar si lasam 2-3 min. la caramelizat. Se stropeste cu  vinul alb si fierbem pana se evapora vinul.

Sosul l-am iutit putin cu o jumatate de ardei iute.

Turnam sosul peste carne si lasam la fiert 3 minute.

Presaram patrunjel verde tocat si servim cu drag.

TIPS-URI

1

Ardeiul l-am tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos dulce- picant" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui umplut si invelit in bacon