Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)

de MVMih in Fructe de mare, 29 Aug 2011 | 24928 vizualizari

 

Am fost si eu la piata sa cumpar peste si printre altele ce sa vezi raci, m-am uitat putin cam stramb dar pana la urma m-am hotarat sa cumpar, avand acasa o persoana draga pe care o iubesc si care imi spunea ca nu a mai mancat raci din copilarie....

Racii sunt o raritate prin piete sau marketuri, par putin cam fiorosi dar sunt tare mult gustosi...Pentru a fi preparati este imperios necesar ca acestia sa fie vii.

 

INGREDIENTE

  • 25 raci vii (cam 1 kg si jumatete)
  • 3-4 frunze dafin
  • o manuta boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • o manuta boabe de mustar
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii):

Racii se spala in multe ape si se curata cat de mult posibil.

Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare cam de 8 litri, 4 litri de apa + frunzele de dafin + celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.

Dupa care, ce sa zic a inceput tortura, racii care inotau in apa, unul cate unul in oala clocotind. Dupa ce am pus ultimul rac, am mai lasat cam 5-7 minute sa clocoteasca tot calabalacul, pana sau facut toti roscovani si am stins focul.

Am lasat racii aproape sa se raceasca cat de cat in apa in care au fiert , dupa care i-am pus pe farfurie cu putin patrunjel.

Am servit cu mujdei de usturoi. N-au fost chiar usor de mancat / curatat cum spun specialistii, dar merita.

Hai la masa...v-am pastrat si voua cateva codite si clestisori...

Daca ti-a placut reteta noastra "Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

MVMih 1

24.09.2011, 00:15

Da! Dia, trebuie, va trebui sa ma straduiesc...Ma gandeam !!!?? ce ar trebui sa fac ca sa recuperez...!?...ca de gatit se vede treaba...k trag kiulu si nici pricepere nush daca mai am

brunetica 1

16.12.2011, 18:16

ce bine arata racii , vreau si eu unul

Bya Ralu 1

27.01.2012, 00:25

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozi de raci cu paste