Racituri

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 8709 vizualizari

 

Zic din start ca nu mai am..le-am facut de Craciun ...au fost delicioase..ce vedeti alb in poze nu este grasime,ca noi nu mancam gras ,ci este carnea de pui,este portia mea separata de racitura ,cu pui...

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale de porc afumate
  • 2 pulpe de pui(asta suplimentar,daca nu mancati de porc..le-am pus pentru mine astea)
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • optional 1 plic gelatina(eu am folsit pentru a fi sigura ca se leaga,mai ales ca am pus si pui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf.

Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare.

Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de porc mai intai. Cand incepe sa fiarba si sa formeaza deasupra spuma ,o luati. De cate ori se formeaza spuma ,de fiecare data o luati,chiar si surplusul de grasime(daca va plac mai grase,lasati grasimea.). Adaugam toate legumele si foile de dafin rupte. Dupa vreo 25 de minute puneti si pulpele de pui,intregi. Lasam totul sa fiarba,la foc potrivit ,pana carnea este desfacuta foarte bine ,de pe oase.Cand sunt fierte inchideti aragazul.

Usturoiul il curatam si il pisam .

Zeama o punem in alta oala,dar mai intai o strecuram bine. O condimentam cu sare,piper si punem si tot usturoiul pisat. Lasam sa se racoreasca putin si punem si gelatina(mai intai o desfacem in putina zeama de la racituri,intr-o farfurie,apoi o amestecati in toata zeama).

Carnea o desfacem bucatele de pe oasesi o asezam in castronele. Tot ce este grasime o indepartati daca nu va place(eu am indepartat toata grasimea,ce vedeti alb este carnea de pui). Punem si rondele de morcov, apoi cu un polonic turnam zeama. Le dam la rece pana a 2a zi, apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan