Racituri (cotoroage in grai Banatean)

de babi5 in Porc, 22 Dec 2014 | 5822 vizualizari

 

Am avut un ciolan proaspat si mi-a dat si nepoata 2 picioare de la purcelul ei si am pus de niste( cotoroage) Au iesit super bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan proaspat porc
  • 2 picioare porc
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 capatina mai mare usturoi
  • boabe piper
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 3 plicuri gelatina alimentara ( 30 gr.)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (cotoroage in grai Banatean):

Curatam bine picioarele si ciolanul.

Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si  spalatm.

Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe  si sarea si am lasat la foc mic sa fiarba.

Cind carnea a fiert aproape pe treisferturi adaugam zarzavatul , ardeiul si 3-4 catei usturoi( atentie daca  mai seaca din apa nu mai completam cu alta).

Cind carnea este foarte bine fiarta adaugam si restul de usturoi pisat, mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi strecuram prin sita deasa  si lasam sa se raceasca un picut aspicul.

Gelatina o punem in 300 ml apa rece pentru 10 minute apoi o incalzim pe baie de aburi pina la punctul de fierbere( atentie nu se fierbe isi pierde proprietatile) apoi amestecam cu  aspicul.

Dezosam ciolanul si picioarele si taiem bucati pe care le asezam in  castroane, taiem si bucatele de morcovi apoi  punem din aspic in fiecare castron si lasam la  rece .

Cind s-au inchegat bine se poate servi .Sa va fie de folos si reteta mea.

nota: timp de fierbere4-5 ore la foc mic

 

 

 

TIPS-URI

1

Linga merge bine un ardei iute sau hrean

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (cotoroage in grai Banatean)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftii - racituri traditionale