Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza

de divainbucatarie in Peste, 29 Noi 2010 | 5349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 somn
  • 3 morcovi
  • 2 buc patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 lamai
  • 8 cartofi medii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 legatura mare patrunjel verde
  • cateva fire cimbru
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza:

Luam pestele si il curatam de solzi si maruntaie, apoi il spalam bine. Intr-o oala punem la fiert legumele. Dupa ce fierb 5 minute punem o lingurita de otet sau vin alb si apoi adaugam pestele. Fierbem la foc mic. Vom sti ca pestele este fiert cand aripile lui se desprind foarte usor daca tragem de ele.In timp ce fierbe pestele punem sa fiarba cartofii in coaja si preparam maioneza. Vom face o maioneza mai tare, frecand si o bucatica de cartof fiert in aceasta. Cand este gata maioneza inglobam sucul de la o lamaie cate putin, amestecand continuu. Luam pestele de pe foc si il curatam de oase. Curatam cartofii fierti de coaja, ii saram si ii piperam, apoi ii punem pe un platou. Peste acestia punem un strat gros de maioneza si patrunjelul tocat marunt.Acoperim apoi cu un strat de peste. Saram putin, turnam zeama de la o lamaie si servim.
Putem decora cu morcovul fiert impreuna cu pestele sau cu felii de lamaie. Acest fel de mancare poate fi servit atat cald, cat si rece (la temperatura camerei), ca un aperitiv, dar si cal principal al mesei.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fish&chips