Retese cu telemea si seminte de in

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2014 | 7232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cca 200 gr. branza telemea (de oaie) rasa
  • ulei, cca 100 ml
  • 2 linguri seminte de in
  • cca 250 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Retese cu telemea si seminte de in:

Punem intr-un vas incapator semintele de in, sarea, bicarbonatul si 50 ml ulei.

Adaugam apa calduta,apoi faina si framantam un aluat elastic.

Incingem bine tigaia antiaderenta, iar pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem cu sucitoarea o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis.

Aluatul trebuie intins cat se poate de subtire. Presaram telemea de oaie data pe razatoarea fina, apoi rulam aluatul, formam o spirala/ un melc din aluatul rulat si din nou intindem cu facaletul pana obtinem o foaie subtire.

Ungem cu putin ulei partea superioara a aluatului, apoi transferam foaia de retes in tigaia incinsa, ajutandu-ne de facalet, sa nu se rupa.

Coacem retesele pe ambele parti si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt bune atat calde, cat si reci;

2

merg de minune cu iaurt, smantana sau suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Retese cu telemea si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta Puturoasei