Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere

de Panacris in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2024 | 2608 vizualizari

 

Un fel principal numai bun și pentru dietă! Și potrivit pentru colecția ''Cele mai bune retete cu carne''! Spor și poftă bună! 

Pentru Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere sunt necesare cateva ingrediente: pulpe curcan, cartofi, mere, ciuperci, ceapa, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere
  • Ciocănele de curcan 3 bucăți,
  • Vigita a la Panacris (sau legume deshidratate) 2 linguri,
  • Cartofi roșii 6 bucăți medii,
  • Mere golden 2 bucăți,
  • Ciuperci champignon 1 cutie cca. 420 g,
  • Ceapă prăjită ( de la Kaufland!) 2 linguri,
  • Ulei de măsline,
  • Usturoi 5-6 căței, Condiment pentru pui ( :D că pentru curcan încă n-am văzut! ;) ) 1 lingură.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere:

Iata cum se prepara Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere

Ciocănelele de curcan se curăță de eventualele resturi de pene (tulei) și se pun la fiert la foc mic, în cazul meu la slow-coock, împreună cu Vigita (sau legume deshidratate) cca. 3 ore.

Între timp se curăță cartofii și se taie după preferință, noi bastonașe ondulate.

Într-o tavă încăpătoare, tapetată cu foaie de pergament,  se așază cartofii, ciupercile din conservă, scurse de lichid, merele tăiate felii, ceapa prăjită, usturoiul cu tot cu coajă și se asezonează cu uleiul de măsline.

Ciocănelele fierte se scot din supă (aceasta am folosit-o ulterior la ciorba de perișoare!) și se asezonează cu condimentele pentru pui, apoi se așază peste legumele din tavă.

Se adaugă cca. 300 ml apă și se acoperă cu foaie de pergament, peste care se pune capacul și se dă la cuptorul preîncins cca. 60 de minute la foc mediu.

După cele 60 de minute, se dă deoparte capacul și foaia de pergament și se mai lasă la copt cca. 10 minute cât să se rumenească ciocănelele.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de friptura de curcan cu sos de gutui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

19.02.2024, 17:37

Teroristul mare e fan curcan, ti-l trimit ))

Panacris 1

21.02.2024, 17:29

Data viitoare Laurici!

abetina 1

27.02.2024, 11:31

Imi e dor de o portie de carnita de curcan.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi si afumatura