Friptura de curcan cu sos de gutui

de mirela0911 in Curcan, 8 Dec 2019 | 4140 vizualizari

 

Daca nu ati facut-o inca, trebuie neaparat sa incercati aceasta combinatie de friptura cu un sos dulceag ... este grozav de buna! Noua ne-a placut tare mult iar sosul atat de aromat si parfumat ... o nebunie! 

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de curcan
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg unt
  • 1 lg zahar
  • 1 lg faina
  • 1 kg gutui
  • in plus putin zahar dupa gust
  • 1/2 lgt sare dup gust
  • cartofi piure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu sos de gutui:

Pieptul de curcan se spala si se sterge. Se taie in felii groase de cca 1.5 cm sau cum le nimeriti. Intr-un bol se pun uleiul impreuna cu condimentele si se amesteca. Se dau bucatile de carne prin acest amestec apoi se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se curata usturoiul si se taie in felii. Se pune peste carne apoi se toarna jumatate pahar cu apa. Se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa jumatate de ora se intoarce carnea pe partea cealalata si se da din nou la cuptor pana este facuta. La final se lasa descoperita pentru a se rumeni usor.

Intre timp se pregateste sosul de gutui si piureul de cartofi. Piureul se prepara dupa reteta fiecaruia sau se poate servi doar cu sos de gutui.

Se spala bine gutuile, se curata de coaja si de casuta cu seminte apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie.

Intr-o cratita se pune untul la topit. Se adauga zaharul si faina alba. Se amesteca pentru a se omogeniza apoi se toarna cate putin din apa de la gutui, se amesteca repede pentru a nu face cocoloase si se continua asa, pana se adauga toate gutuile si zeama lor.

Se lasa sa dea cateva clocote, se adauga putina sare si zahar dupa gust si se mai lasa putin pe foc. Se va ingrosa usor sosul dar nu foarte tare.

Se serveste alaturi de cartofi piure si friptura de curcan. Nu este nevoie de muratura.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Gutuile se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

2

Zeama de pe gutui se toarna peste amestecul de faina cu unt cate putin, pentru a obtine un sos omogen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu sos de gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan